О блогу

Блог Субјекат и предикат је настао 2009. године као вежба на ПИЛ семинару Социјални софтвер у настави, односно у делу о коришћењу Виндовс Лајв Простора (Windows Live Spaces) у настави. Касније је вољом  Мајкрсфта (Microsoft) и Ворд Преса (Word Press) блог пребачен на Ворд Прес. Стицајем тих околности аутор је морао да научи основе израде блога и на Ворд Пресу. Име Субјекат и предикат је дато према првоj дидактичко-методичкоj теми која је урађена и у пракси проверена на том семинару. Име је остало  трајно као асоцијација на алфа и омега у настави српског језика. Јер, ако не знамо ко ради и шта ради – џабе смо кречили.

Вежбе о баснама су рађене на семинару  Електронским учењем до креативне наставе (или тако некако). Као и есејистички запис о теоријама учења.

Намера аутора је била да блог ажурира и осавремењује (ако то није плеоназам) новим садржајима и примењује у пракси, независно од семинара. А то је остварио само делимично из бар два разлога. Прво, аутор је велика лењштина.  Друго, с обзиром на природу посла којим се бави (рад са децом са сметњама у развоју) није лако користити електронско учење на даљину без присуства наставника или асистента (родитеља) који би помагао  детету да савлада дате захтеве. А кад нема проверљивости резултата у пракси онда се рад своди на „шта би било, кад би било“.  Ово друго аутор сматра значајнијим разлогом од првог. (Е, баш ми иде писање у трећем лицу!)

Претходни пасус схватите као релаксацију. Намера о озбиљном раду на блогу и даље стоји, а све лекције из блога су проверене у пракси.  

Advertisements

2 thoughts on “О блогу

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s